Kedlubnová polévka se zavářkou
Suroviny
- 100 g Řeřicha
 - 300 g Kedlubna
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 8 g Sůl
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 3 g Muškátový oříšek
 - 10 g Petržel kudrnka
 - 150 g Telecí maso mleté
 - 20 g Strouhanka
 - 6 g Pepř bílý
 - 5 g Sůl
 - 10 g Petržel - nať
 - 10 g Citronová kůra
 - 250 ml Víno bílé
 - 750 ml Vývar zeleninový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 2288 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 104.5 mg
 - Draslík 761.5 mg
 - Vláknina 10213 mg
 - Vitamín A 10213 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.1 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci na rozpáleném másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme oloupané kedlubny nakrájené na nudličky a řeřichu, osolíme, opepříme a necháme chvilku podusit. Ochutíme muškátovým oříškem, podlijeme vývarem a vínem a zakryté vaříme na mírném ohni 15 minut. Polovinu polévky odebereme, tu co zůstane v hrnci rozmixujeme ručním mixérem a nerozmixovanou vrátíme zpět.
 - 
                                2
Mleté maso smícháme se strouhankou a vejci, osolíme a opepříme, přidáme nasekanou petrželku a citronovou kůru. Dokonale promícháme a přendáme na prkénko. Polévku znovu přivedeme k varu a z prkénka do ní nožem po kouskách seškrabujeme masovou hmotu a necháme 10 minut povařit na mírném ohni. Podáváme ozdobené snítkou petrželky.