Zapečená vejce s mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 610 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 286.1 mg
 - Draslík 210.4 mg
 - Vláknina 1455 mg
 - Vitamín A 1455 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a osmahneme. Zalijeme mlékem, vývarem, osolíme, opepříme a povaříme do zhoustnutí. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, zpěníme, přiložíme mleté maso a osmažíme. Masovou směs rozdělíme do čtyř malých zapékacích formiček, do každé rozklepneme jedno vejce a vložíme na 5 minut do trouby, aby vejce ztuhla. Zalijeme omáčkou z rendlíku, poté pečeme dalších zhruba 15 minut. Krátce před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.