Masové pivní bochánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 113 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 147.1 mg
 - Draslík 563.4 mg
 - Vláknina 1486 mg
 - Vitamín A 1486 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté hovězí a vepřové maso promícháme v míse. Přilijeme trochu piva, přidáme vejce, sůl, pepř a tolik hladké mouky, aby vznikla kompaktní směs.
 - 
                                2
Ze směsi tvarujeme malé bochánky a na každý položíme kolečko oloupané cibule.
 - 
                                3
Plech nebo pekáč vymažeme máslem a urovnáme na něj bochánky. Zbylou cibuli vsypeme mezi maso.
 - 
                                4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě a během pečení bochánky podléváme zbylým pivem.
 - 
                                5
Upečené maso vyjmeme, výpek vlijeme do pánve a vysmahneme. Zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zředíme vodou a chvíli povaříme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
