Salámové rohlíčky
Suroviny
- 150 g Sýr Gouda 45%
 - 400 g Tvaroh jemný
 - 500 g Mouka polohrubá
 - 200 g Salám uherský
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 3 polévková lžíce Kečup
 - 4 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Mák mletý
 - 8 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 759 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 417 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 140.5 mg
 - Draslík 169.5 mg
 - Vláknina 4848.4 mg
 - Vitamín A 4848.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Utřeme tvaroh s vejci, olejem, po částech vmícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Necháme přikryté asi 30 minut odpočinout.
 - 
                                2
Salám nakrájíme na kostičky, kapary nasekáme a vše spojíme s nastrouhaným sýrem a kečupem.
 - 
                                3
Z těsta vyválíme plát silný 2 mm a vykrájíme z něj trojúhelníky o stranách asi 8 cm. Do středu vložíme trochu připravené náplně, srolujeme ke špičce a vytvarujeme jako rohlík.
 - 
                                4
Rohlíčky potřeme žloutky rozšlehanými v mléce a posypeme sezamem a mákem. Pečeme je na plechu ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.