Sekané bifteky se smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 574 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 140.2 mg
 - Draslík 841.3 mg
 - Vláknina 8200.5 mg
 - Vitamín A 8200.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malé jarní cibulky očistíme a nasekáme na drobno. Konzervu míchané zeleniny necháme okapat. Mleté maso osolíme, opepříme a vytvarujeme z něj čtyři asi 2 cm silné bifteky.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme máslo, vložíme do něj bifteky a opékáme z každé strany asi 4 minuty. Pak je dáme na mísu a necháme v teple.
 - 
                                3
Ve výpeku osmažíme cibulky, až jsou měkké. Přilijeme brandy, vaříme asi minutu, pak snížíme teplotu.
 - 
                                4
Přidáme zeleninu, smetanu a za stálého míchání vše prohřejeme, ale už nevaříme. Ochutíme solí, pepřem a podáváme s bifteky.