Zapečené farfalle s omáčkou z mletého masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 584 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 141.7 mg
 - Draslík 306 mg
 - Vláknina 5350 mg
 - Vitamín A 5350 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, ne zcela doměkka.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a smažíme asi minutu, pak vložíme maso a opékáme až zhnědne. Přilijeme hotovou rajskou omáčku nebo protlak a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, zpola zakryjeme a vaříme 5 minut.
 - 
                                3
V míse smícháme ricottu s vejcem a nastrouhaným parmazánem. Těstoviny slijeme a necháme okapat, polovinu dáme do máslem vymazané formy na pečení, na ně dáme směs se sýrem a polovinu rajské omáčky. Navrch nasypeme polovinu nakrájené mozzarelly, na to dáme zbytek těstovin, omáčky a mozzarelly.
 - 
                                4
Formu zakryjeme alobalem, vložíme ji do vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme 15 minut. Pak alobal odstraníme a pečeme ještě 5-8 minut, až povrch zhnědne.
 - 
                                5
Podáváme přímo z formy.