Dětský bramborový guláš
Suroviny
- 200 g Maso mleté - mix
 - 200 g Brambory
 - 1 krajíc Chléb konzumní
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 šálek Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 650 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 2.3 mg
 - Draslík 512.4 mg
 - Vláknina 6660.4 mg
 - Vitamín A 6660.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kvalitním rendlíku s nepřilnavým povrchem rozehřejeme trošku olivového oleje a na něm restujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Aby se nepřipalovala, podléváme zeleninovým vývarem. Když cibulka zezlátne, přidáme kvalitní mleté maso a restujeme. Stále podléváme.
 - 
                                2
Když se maso zatáhne, přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, špetku sladké papriky a drceného kmínu. Pokud dětem už jídlo solíme, můžeme i osolit.
 - 
                                3
Maso podlijeme zbytkem vývaru a vaříme 20 minut. Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory a krajíc chleba bez kůrky na zahuštění.
 - 
                                4
Na mírném ohni vaříme tak dlouho, až maso změkne a chleba se rozvaří. Podle věku dětí a rodinných zvyklostí můžeme na závěr přidat česnek a pepř. S kořením šetříme a u dětí do pěti let se nedoporučuje vůbec.