Těstoviny s metým masem a játry
Suroviny
- 120 g Játra kuřecí
 - 450 g Těstoviny Tagliatelle
 - 90 g Pancetta
 - 22 g Hovězí maso mleté
 - 125 ml Víno bílé
 - 250 ml Hovězí vývar základní
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
 - 2 polévková lžíce Passata (drcená rajčata)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 111 g
 - Sodík 850 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 12940.1 mg
 - Draslík 233 mg
 - Vláknina 9520.5 mg
 - Vitamín A 9520.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hlubokém rendlíku na čtyřech lžících oleje asi pět minut restujeme pancettu, poté přidáme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, jeden řapík celeru, na plátky pokrájený česnek a smažíme dalších pět minut. Přidáme maso a smažíme, až změní barvu. Celou dobu dobře mícháme, aby se neutvořily z masa hrudky. Přidáme pokrájená játra, osmažíme a vlijeme passatu, víno, vývar, přisypeme koření, osolíme, opepříme, promícháme a pod poklicí vaříme zhruba půl hodiny.
 - 
                                2
V mezičase ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus. Poté je scedíme, necháme řádně okapat a udržujeme v teple.
 - 
                                3
Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zakápneme lžící oleje, zalijeme omáčkou, z níž jsme vyndali bobkový list, promícháme a podáváme se strouhaným parmazánem.