Ravioli plněné parmskou šunkou
Suroviny
- 90 g Hovězí maso vařené
 - 15 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 10 g Petržel - nať
 - 20 g Bazalka
 - 75 g Šunka parmská
 - 300 g Mouka pšeničná hladká
 - 300 g Omáčka na těstoviny
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 2 polévková lžíce Rajčatová šťáva
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1383 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 363.1 mg
 - Draslík 176.3 mg
 - Vláknina 1302.8 mg
 - Vitamín A 1302.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V robotu smícháme hladkou mouku a lžičku soli, přidáme olej a vejce uhněteme na těsto. Z těsta vytvoříme kouli, tu zabalíme do folie a necháme 30 minut odpočinout.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme umleté nebo nasekané hovězí maso a opékáme 5 minut. Přidáme petrželovou nať, pokrájenou šunku, sůl, pepř, rajčatovou šťávu, strouhanku, rozšlehané vejce a vodu. Vše pořádně promícháme a povaříme.
 - 
                                3
Na hrubou moukou pomoučněném válu rozválíme těsto velmi tence do čtverce. Těsto necháme asi 20 minut vyschnout. Pak je rozkrájíme na čtverečky, polovinu z nich naplníme směsí s mletým masem a přiklopíme prázdným čtverečkem těsta. Okraje spojíme k sobě a vzniklé ravioli uvaříme ve zbytkem soli osolené vroucí vodě. Hotové promícháme s teplou omáčkou a podáváme ozdobené bazalkou.