Masové kuličky s žampiony
Suroviny
- 250 g Cibule
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Celer řapíkatý
 - 125 g Vepřové maso mleté
 - 180 g Paprika červená
 - 250 g Hovězí maso mleté
 - 10 g Mouka pšeničná hladká
 - 300 ml Víno jablečné
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 590 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 756 mg
 - Vláknina 6815 mg
 - Vitamín A 6815 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme vepřové maso s hovězím, směs osolíme a opepříme. Na pomoučené desce z ní uděláme 16 stejných kuliček.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme do něj masové kuličky a zprudka je smažíme. Vyjmeme je a osušíme na papírových ubrouscích. Hrnec odstavíme na mírnější oheň, přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a několik minut smažíme.
 - 
                                3
Do hrnce vrátíme masové kuličky, přilijeme jablečné víno, přidáme rajský protlak, nakrájený celer, papriku, žampiony, cukr, podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu, přikryjeme a 20-30 minut zvolna podusíme. Ihned podáváme.