Pikantní karbanátky
Suroviny
- 600 g Maso mleté - mix
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 5 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1010 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 97 g
 - Sodík 295 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 73.3 mg
 - Draslík 85.6 mg
 - Vláknina 1666.2 mg
 - Vitamín A 1666.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mleté maso s mlékem navlhčenou a vymačkanou žemlí, nasekanou petrželkou, vejcem, majoránkou, muškátovým květem, solí a pepřem.
 - 
                                2
V pánvi na másle osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli a vmícháme ji do masové směsi. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Opékáme je na pánvi na oleji po obou stranách.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.