Masové kuličky na jablečném víně
Suroviny
- 125 g Žampiony čerstvé
 - 125 g Vepřové maso mleté
 - 250 g Hovězí maso mleté
 - 300 ml Víno jablečné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 281 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 599.3 mg
 - Vláknina 4112.3 mg
 - Vitamín A 4112.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.2 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso osolíme, opepříme a ze směsi vytvarujeme 16 kuliček. Zprudka je opečeme v kastrole na rozehřátém oleji a vyjmeme na papírovou utěrku. Do kastrolu vsypeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Zmírníme příkon tepla a zvolna opékáme několik minut.
 - 
                                2
Do kastrolu vložíme opečené kuličky, přilijeme jablečné víno, přidáme rajčatový protlak, nahrubo nakrájený celer, očištěnou na nudličky nakrájenou papriku a očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Osladíme a podle chuti osolíme a opepříme. Zvolna dusíme pod pokličkou 20-30 minut.
 - 
                                3
Ihned podáváme.