Placičky z hovězího masa s jogurtovým dresinkem
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
 - 150 ml Jogurt nízkotučný
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Okurky
 - 4 ks Bageta
 - 1 špetka Koriandr mletý
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 972 kcal
 - Sacharidy 150 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1789 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 149 g
 - Cholesterol 141.1 mg
 - Draslík 976.9 mg
 - Vláknina 14768.2 mg
 - Vitamín A 14768.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme dresink. V misce velmi důkladně promícháme bílý jogurt, koriandr, kmín a chilli koření. Misku přikryjeme a dáme do chladna.
 - 
                                2
Česnek oloupeme a prolisujeme, vejce rozšleháme.
 - 
                                3
Do mísy dáme hovězí mleté maso, přidáme prolisovaný česnek, strouhanku, rozšlehané vejce a sojovou omáčku. Vše řádně promícháme a ze směsi vytvoříme 4 placičky.
 - 
                                4
Na pánvi rozehřejeme olej na mírnou teplotu a placičky na něm pečeme z každé strany 4 až 5 minut.
 - 
                                5
Sálát omyjeme a necháme okapat, omytá rajčata a okurky nakrájíme na kolečka.
 - 
                                6
Bagety rozpůlíme, na spodní část dáme list omytého a okapaného salátu, kolečka rajčat a okurky. Na ně pak položíme upečenou placičku a zakápneme lžící dresinku. Zakryjeme horní části bagety a podáváme.