Pórkové karbanátky
Suroviny
- 250 g Hovězí maso mleté
 - 250 g Vepřové maso mleté
 - 600 g Brambory
 - 300 g Brokolice
 - 2 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Žemle tuková
 - 2 ks Pórek
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 0.2 dl Mléko polotučné
 - 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 265 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 206.9 mg
 - Draslík 1614.2 mg
 - Vláknina 18130.2 mg
 - Vitamín A 18130.2 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 105.9 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vlažné vody na 10 minut namočíme housku.
 - 
                                2
Pórky opláchneme pod studenou vodou, necháme je okapat a nakrájíme je najemno. Petrželku omyjeme a také najemno nasekáme.
 - 
                                3
Housku vymačkáme a v míse smícháme s mletým masem, nakrájeným pórkem a petrželkou, vajíčkem a hořčicí. Směe dochutíme mletou paprikou, pepřem a solí a uděláme z ní 8 karbanátků.
 - 
                                4
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Brokolici rozebereme na růžičky a omyjeme. Brambory a brokolicí dáme do hrce s vařící osolenou vodou a vaříme je pod pokličkou 15 minut doměkka. Pak vodu slijeme, brambory a brokolici rozmačkáme, přilijeme k nim teplé mléko a kaši dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                5
V pánvi rozehřejeme olej a připravené karbanátky na něm ze všech stran usmažíme.
 - 
                                6
Usmažené karbanátky podáváme s kaší z brambor a brokolice.