Masové karbanátky s tvarohem
Suroviny
- 20 g Hořčice
 - 3 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 600 g Maso mleté - mix
 - 150 g Tvaroh měkký
 - 1 kávová lžička Vegeta
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.6 polévková lžíce Olej stolní
 - 5 polévková lžíce Mouka bezlepková
 - 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 333 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 123.2 mg
 - Draslík 90.7 mg
 - Vláknina 1430 mg
 - Vitamín A 1430 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a bylinky nasekáme na jemné kousky a smícháme s mletým masem, celým vejcem, kořením Vegetou, mletou paprikou, měkkým tvarohem a sekanými bylinkami. Masovou směs důkladně promícháme a necháme ji v lednici 2 hodiny uležet.
 - 
                                2
Potom z masové hmoty vytvoříme placičky, které obalíme v bezlepkové mouce a placičky usmažíme na rozpáleném oleji. Tyto karbanátky podáváme teplé, ihned po usmažení s hořčicí, různými přílohami a sezónní zeleninou.