Plněné Cannelloni zapečené s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 25 g Sýr Parmezán
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 220 g Hovězí maso mleté
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Cibule červená
 - 12 ks Cannelloni
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 stroužek Česnek
 - 2.5 dl Víno červené
 - 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 91 g
 - Sodík 478 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 38.4 mg
 - Draslík 589 mg
 - Vláknina 7731 mg
 - Vitamín A 7731 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme najemno. nakládaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na malé kousky. Parmazán nahrubo nastrouháme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm za stálého míchání polovinu cibule, česnek a žampiony. Potom do pánve vmícháme 2 lžíce rajčatového protlaku, přilijeme 1 dl vína, směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí a necháme 15 minut vařit.
 - 
                                3
Do druhé pánve nalijeme zbylé víno, dáme do něj druhou polovinu cibule, mrkev, nakrájená rajčata, bobkový list a přimícháme 2 lžíce protlaku. Omáčku dochutíme cukrem, pepřem a solí a za občasného míchání ji vaříme 15 minut.
 - 
                                4
Čtvrtinu omáčky nalijeme do zapékací mísy. Trubičky Cannelloni naplníme masovou směsí a rozložíme na omáčku v zapékací míse. Pak přilijeme zbývající omáčku a dáme péct na přibližně 35 minut do trouby, předehřáté na 200 stupňů.
 - 
                                5
Plněné Cannelloni podáváme přelité omáčkou a posypené nastrouhaným parmezánem.