Boloňské špagety s hovězím masem a rajčaty
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 350 g Hovězí maso mleté
 - 700 g Špagety
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1.25 dl Víno červené
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 950 kcal
 - Sacharidy 145 g
 - Tuky 100 g
 - Sodík 516 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 62.8 mg
 - Draslík 603.9 mg
 - Vláknina 5252.3 mg
 - Vitamín A 5252.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Mrkev oškrábeme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Sterilovaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na kousky. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm krátce cibuli. Pak do pánve přidáme nakrájený česnek, mrkev a slaninu a vše za stálého míchání osmažíme dozlatova. K směsi v pánvi potom přimícháme maso a opékáme ho, až má hnědou barvu. Během opékání mícháme. Do pánve přisypeme nakrájená rajčata, přilijeme víno a vše na mírném ohni za občasného míchání vaříme přibližně 45 minut. Na závěr vmícháme rajčatový protlak, směs dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                3
Špagety dáme vařit do hrnce s dostatečným množstvím osolené vody na přibližně 8 až 10 minut, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Pak vodu slijeme, těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.