Smažené mleté hovězí maso se zeleninou
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 60 g Cibule
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mrkev mražená
 - 300 g Rajčata
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 50 g Hrášek mražený
 - 50 g Kukuřice mražená
 - 30 ml Mléko polotučné
 - 15 ml Olej olivový
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 236 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 87.3 mg
 - Draslík 1160.3 mg
 - Vláknina 8744.5 mg
 - Vitamín A 8744.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kusy a dáme do hrnce s osolenou vodou. Cibuli a česnek zbavíme slupek, pokrájíme na drobné kousky, rajčata omyjeme, pokrájíme na drobné kostičky.
 - 
                                2
Brambory uvaříme do měkka, poté slijeme. Rozšťoucháme je na kaši, přidáme mléko a máslo, dochutíme solí, pepřem. Olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli, česnek, smažíme 3 minuty, poté přidáme maso a smažíme dalších 5 minut. Vmícháme rajčata a přiklopené dusíme 5 minut. Do směsi zamícháme mraženou zeleninu a necháme ještě 5 minut povařit. Ochutíme špetkou soli a pepře. Masovou směs servírujeme s bramborovou kaší.