Fazolové hamburgery
Suroviny
- 160 g Tortilla
 - 15 g Máslo čerstvé
 - 80 g Cibule
 - 350 g Hovězí maso mleté
 - 220 g Fazole červené sterilované
 - 60 g Strouhanka
 - 2 g Kmín drcený
 - 1 g Chilli koření mleté
 - 5 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 20 g Řeřicha
 - 2.78 g Olej slunečnicový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 831 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 120.1 mg
 - Draslík 620.1 mg
 - Vláknina 12720.2 mg
 - Vitamín A 12720.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, osmahneme v pánvi na másle do zlatova. Fazole scedíme, necháme okapat.
 - 
                                2
Do mísy vložíme mleté maso, přidáme strouhanku, prolisovaný česnek, fazole, osmahnutou cibuli, sůl, kmín, mleté chilli koření, posekanou řeřichu, vejce a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme osm stejných hamburgerů, které necháme v lednici půl hodiny odležet,
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a hamburgry smažíme z obou stran do zlatova.
 - 
                                4
Poté je upravíme na talíře, doplníme tortillami a podáváme.