Mleté maso s paprikami a bramborami
Suroviny
- 600 g Brambory vařené ve slupce
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 250 g Cibule
 - 120 g Paprika červená
 - 120 g Paprika zelená
 - 25 g Chilli paprička
 - 30 g Olej slunečnicový
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 3 g Tymián sušený
 - 80 ml Mléko polotučné
 - 50 ml Rajčatová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1240 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 85.5 mg
 - Draslík 1308.2 mg
 - Vláknina 15280 mg
 - Vitamín A 15280 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 86.5 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, obě papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriky, chilli papričku, osmahneme, přiložíme mleté maso, osolíme, opepříme, promícháme a jakmile pustí maso šťávu, vydusíme na tuk. Přilijeme trochu rajčatové šťávy, posypeme tymiánem a ještě krátce podusíme.
 - 
                                3
Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a rozmačkáme šťouchadlem.
 - 
                                4
Do pekáčku rozprostřeme masovou směs s paprikami, povrch zakryjeme bramborovou směsí, vložíme pod gril a grilujeme zhruba 5 minut. Pokrm by měl být na povrchu lehce nazlátlý.