Vepřové roládky s mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 265 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 89 mg
 - Draslík 333 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety vcelku nakrájíme na tenké plátky a mírně rozklepeme. Maso potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
V míse smícháme mleté maso s mlékem, solí, prolisovaným česnekem (2 stroužky) a majoránkou. Směs rozdělíme na plátky kotlet a pevně zavineme. Každou roládku obalíme plátkem anglické slaniny.
 - 
                                3
Připravené roládky urovnáme do remosky a podlijeme vodou. Mezi maso vsuneme snítky rozmarýnu a omytý, neoloupaný česnek.
 - 
                                4
Pokrm pečeme přikrytý alobalem asi 40 minut, potom alobal odstraníme a ještě 20 minut dopékáme.