Tortilla s hovězím masem
Suroviny
- 20 g Sůl
 - 50 g Salát ledový
 - 20 g Pepř 4 barev
 - 100 g Kukuřice
 - 10 ml Olej olivový extra panenský
 - 4 kávová lžička Pažitka
 - 4 kávová lžička Bazalka
 - 2 kávová lžička Oregano čerstvé
 - 1 kávová lžička citrónové šťávy
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 ks Jogurt bílý
 - 1 ks Zakysaná smetana
 - 4 ks Tortilla
 - 8 ks Eidam 30% uzený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1996 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 16.3 mg
 - Draslík 238.9 mg
 - Vláknina 10715.3 mg
 - Vitamín A 10715.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme půlku jemně nakrájené cibulky. Až cibulka zesklovatí, přidáme maso a necháme chvilku podusit. Občas promícháme.
 - 
                                2
Dresing si připravíme tak, že si do mísy dáme celý bílý jogurt a celou kysanou smetanu. Přidáme nakrájenou pažitku, bazalku, oregano a zakápneme kapičkou citronové šťávy. Mírně osolíme a promícháme. Dle chuti opepříme.
 - 
                                3
Tortilly si připravíme buď opečené jemně na pánvi (kdo má radši křupavější tortillu), nebo v horkovzdušné troubě. Opláchneme ledový salát a rajčátka a necháme okapat. Poté rajčátka nakrájíme na menší kousky a dále si připravíme kukuřici. Maso dále jemně promícháme a po dobu dvaceti minut necháváme na pánvi (aby maso bylo sušší). Nakonec maso dochutíme pepřem a solí dle chuti.
 - 
                                4
Na připravenou tortillu poklademe salát, rajčátka, sýr, slaninu, kukuřici nakonec pokládáme maso a polijeme zálivkou. Tortillu zatočíme a zabalíme do alobalu, aby nám nevychladla.