Boloňská omáčka na těstoviny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1045 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 391 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 124.9 mg
 - Vláknina 1910 mg
 - Vitamín A 1910 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na oleji osmažíme česnek a cibuli nakrájené na jemno. Poté dáme maso a snažíme se ho oddělit. Smažíme ho tak dlouho, dokud se nevypaří všechna šťáva.
 - 
                                2
Pak zalijeme vínem a taktéž necháme odpařit. Zalijeme passatou.
 - 
                                3
Nyní postavíme vodu na těstoviny – uvaříme je podle návodu. Omáčku vaříme ještě tak dlouho, jak se vaří těstoviny.
 - 
                                4
Podáváme posypané sýrem.