Mleté maso zapečené s taveným sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 147 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 148.7 mg
 - Draslík 508.6 mg
 - Vláknina 1479.8 mg
 - Vitamín A 1479.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 64 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Namočíme ve vodě žemli a vymačkáme. Nastrouháme tvrdý sýr.
 - 
                                2
Omytá rajčata spaříme vřelou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
Nastrouháme nebo nakrájíme na plátky tavený sýr.
 - 
                                4
Smícháme v míse mleté maso, rozdrobenou vymačkanou žemli, strouhaný sýr, vejce, lžíci změklého másla a promícháme. Osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Vymažeme zapékací mísu a rozprostřeme do ní připravenou směs na centimetrovou vrstvu. Poklademe vločkami másla a 30 minut pečeme ve vyhřáté troubě. Poklademe kousky rajčat s taveným sýrem, pokapeme olejem a zapečeme zprudka.