Hovězí kostky s okurkami
Suroviny
- 600 g Hovězí maso přední
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.34 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 2373 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 100 mg
 - Draslík 620 mg
 - Vláknina 6225.3 mg
 - Vitamín A 6225.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do zlatova. Přimícháme papriku, osmahneme a přidáme omyté, na kostičky pokrájené maso. Za stálého míchání je opékáme do červena. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme vodou, za stálého míchání přivedeme do varu.
 - 
                                2
Nakonec přidáme na kostičky rozkrájené okurky, osmahnuté na másle, vše krátce podusíme.
 - 
                                3
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.