Hovězí salát s bramborami
Suroviny
- 100 g Hořčice
 - 500 g Hovězí maso přední
 - 50 g Kapary
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 5 ks Brambory
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 l Voda pitná
 - 1 dl Olej olivový extra panenský
 - 4 polévková lžíce Celer - nať
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 405 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 133.4 mg
 - Draslík 601.3 mg
 - Vláknina 4260.1 mg
 - Vitamín A 4260.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přední hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme vařit. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě v druhém hrnci. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Nať petržele a celeru omyjeme, necháme odkapat, pak nadrobno pokrájíme.
 - 
                                3
Měkké uvařené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme pokrájené brambory, vajíčka, posekané kapary s petrželovou a celerovou natí. Osolíme, opepříme podle chuti a promícháme.
 - 
                                4
Připravíme dresing: v misce důkladně vymícháme olej s hořčicí, octem, solí a pepřem.
 - 
                                5
Tímto dresingem přelijeme hovězí salát,
 - 
                                6
promícháme, necháme několik hodin v chladu uležet, až potom servírujeme.