Pytlácký hovězí guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 116.3 mg
 - Draslík 810.5 mg
 - Vláknina 2834.7 mg
 - Vitamín A 2834.7 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.2 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme. Feferonky nakrájíme na velmi malé kousky.
 - 
                                2
Houby omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka v části vývaru. Uvařené houby z vývaru vyjmeme a necháme v sítu okapat, vývar slijeme do misky a odložíme pro další použití.
 - 
                                3
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                4
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme polovinu nakrájené cibule, posypané mletou paprikou. Pak přidáme rajčatový protlak a trochu vývaru. Na základ v pánvi dáme nakrájené kostky masa a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme je vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit. Po 15 minutách dušení přimícháme prolisovaný česnek. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.
 - 
                                5
Měkké maso vyjmeme z pánve, šťávu posypeme moukou, chvíli smažíme, pak přilijeme vývar z hub a přidáme nakrájené feferonky. Vše důkladně promícháme, necháme 5 minut povařit a pak do pánve vrátíme maso.
 - 
                                6
Zbylou nakrájenou cibuli smícháme v misce s uvařenými houbami a směs dáváme na porce masa na talířích. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo houskové knedlíky, přelité šťávou z pánve.