Sibiřské pelmeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1284 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 99 g
 - Sodík 783 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 307.1 mg
 - Draslík 613.4 mg
 - Vláknina 7871.3 mg
 - Vitamín A 7871.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 57.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky, 1 vejce, vlažné vody a soli uhněteme těsto, necháme na 30 minut odpočinout. Pak ho rozválíme do placky silné 1-1,5 mm.
 - 
                                2
Mezitím umeleme hovězí a vepřové maso, nakrájíme cibuli, společně zamícháme, osolíme, opepříme, rozklepneme 1 vejce, přidáme špetku cukru a znovu důkladně promícháme.
 - 
                                3
Z těsta vykrájíme tvořítkem kolečka o průměru 4 cm. Na každé kolečko položíme 1 lžičku masové náplně, těsto přehneme a okraje silně stiskneme obrácenou vidličkou. Pelmeně rozložíme na prkénko a postavíme na 0.5 hodiny do chladu.
 - 
                                4
Potom je vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 8-10 minut. Hotové pelmeně vyplavou na povrch, z vařící vody je vyndaváme drátěnou naběračkou.
 - 
                                5
Podáváme je s rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou.