Hanácká cibulačka
Suroviny
- 50 g Uzená slanina bez kůže
 - 300 g Hovězí maso přední
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 10 g Petržel - nať
 - 4 krajíc Chléb černý žitný Vita star
 - 4 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1.4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 167 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 125.4 mg
 - Draslík 302.6 mg
 - Vláknina 2587.5 mg
 - Vitamín A 2587.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Černý chléb nakrájíme na kostky, které osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Potom necháme vychladnout.
 - 
                                2
Do hrnce dáme sádlo, spolu s nadrobno nakrájenou uzenou slaninou. Slaninu osmažíme dokřupava, přidáme na malé kostky nakrájené maso, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, osolíme, vše dobře promícháme a zalijeme teplou vodou.
 - 
                                3
Pod poklici povaříme maso doměkka. Před dovařením dochutíme solí, pepřem, přilijeme rozkvedlaná vejce. Přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                4
Před podáváním polévku naporcujeme do polévkových misek, na povrch dáme osmahnutý chléb. Posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželovou natí a teplou polévku podáváme.