Koprová polévka s hovězím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1858 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 400.9 mg
 - Draslík 515.4 mg
 - Vláknina 3134.3 mg
 - Vitamín A 3134.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrůlku vlijeme 1 l vody, vložíme vejce a vaříme 10 minut natvrdo. Poté je scedíme vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Do hrnce se 2 l vroucí a špetkou solí osolené vody vložíme omyté maso. Uvaříme ho do měkka, vybereme z vývaru, necháme mírně vychladnout a rozkrájíme na malé kostičky.
 - 
                                3
Vývar opět přivedeme k varu, vlijeme sterilizovaný kopr, přidáme nakrájené maso. Smetanu smícháme s moukou a polévku zahustíme. Opět chvilku povaříme, vložíme na kousky pokrájené vařené vejce, odstavíme ze sporáku a necháme mírně vychladnout.
 - 
                                4
Nakonec polévku ochutíme citrónovou šťávou, cukrem, zbylou solí a pepřem. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách, vhodné jsou také hluboké talíře.