Pikantní roštěnky
Suroviny
- 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 100 g Jogurt bílý
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 2 ks Sardelové řezy
 - 1 špetka Sůl
 - 1 šálek Vývar z hovězích kostí
 - 1 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 3384 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 97.5 mg
 - Draslík 810.1 mg
 - Vláknina 5397.5 mg
 - Vitamín A 5397.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, na jedné straně osolíme a poprášíme moukou. Opečeme je na másle po obou stranách jako minutku a necháme na teplém místě.
 - 
                                2
Do zbylého tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme nakrájené okurky, nasekané kapary, nakrájené sardelové řezy a petrželku. Vše vaříme mírně podlité vývarem na hustší omáčku.
 - 
                                3
Horké roštěnky upravíme na mísu, nalijeme na ně omáčku a na každou dáme lžičku jogurtu (nebo smetany).