Gratinované roštěnky se smetanou a Nivou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 699 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 170.9 mg
 - Draslík 567.4 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, okrajový tuk odstraníme a maso lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, opepříme a pokapeme částí oleje. Vložíme do misky a necháme několik hodin v chladničce.
 - 
                                2
Potom roštěnky necháme okapat, osolíme je a zprudka opečeme po obou stranách na zbylém oleji tak, aby zůstaly uvnitř růžové.
 - 
                                3
Maso přendáme do zapékacích misek, přelijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem a chilli kořením. Gratinujeme v troubě, až se sýr roztaví.
 - 
                                4
Podáváme s rýží.