Hovězí roštěnec na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 405 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 95 mg
 - Draslík 568.2 mg
 - Vláknina 619.2 mg
 - Vitamín A 619.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso umyjeme, osolíme, opepříme, v pánvi rozpálíme olej a na něm ze všech stran maso zprudka opečeme. Z pánve ho přeložíme na pekáč, šťávou z pánve maso zalijeme, přilijeme víno, přidáme nakrájený česnek, worcester, nastrouhaný zázvor, pekáč vložíme do trouby, kde necháme péct 60 minut. Po dobu pečení podléváme vodou.
 - 
                                2
Upečené maso necháme chvilku odpočinout. Poté nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na talíře.