Steak s celerovo-paprikovou caponatou
Suroviny
- 200 g Hovězí maso zadní
 - 140 g Špenát
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 25 g Olivy
 - 1 kávová lžička Olej olivový
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Balsamico ocet
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Paprika
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Kapary
 - 1.5 polévková lžíce Oregano
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 765 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 58 mg
 - Draslík 618.1 mg
 - Vláknina 12725 mg
 - Vitamín A 12725 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.9 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme caponatu: Nasekanou cibuli a utřený česnek opékáme 5 minut na olivovém oleji. Poté přidáme rajčata a do plechovky z rajčat nalijeme vodu a tu přilijeme do pánve. Přidáme nasekané řapíky celeru, papriku nakrájenou na proužky, přepůlené olivy, kapary, oregano a balsamico. Vaříme 30 minut.
 - 
                                2
Steaky osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Opékáme 3 minuty z každé strany.
 - 
                                3
Špenát necháme na pánvi zavadnout.
 - 
                                4
Na dva talíře rozdělíme caponatu, na ni dáme špenát a nahoru steak.