Svíčková s houbami
Suroviny
- 20 g Cibule
 - 200 g Hovězí svíčková
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 g Houby sušené
 - 60 g Zelenina kořenová
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 ks Jalovec
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 58 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 59.2 mg
 - Draslík 512.1 mg
 - Vláknina 7098.5 mg
 - Vitamín A 7098.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu.
 - 
                                2
Přidáme omyté maso, opečeme a podlijeme vývarem. Okořeníme bobkovým listem, jalovcem, tymiánem a citronovou kůrou. Dusíme doměkka.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme a zeleninu prolisujeme. Do šťávy přidáme v mléce namočené a předem udušené sušené houby.
 - 
                                4
Hotovou omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v kyselé smetaně a povaříme. Podle chuti okyselíme citronovou šťávou a osladíme.
 - 
                                5
Podáváme s houskovým knedlíkem.