Sendvič ze svíčkové
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
 - 600 g Hovězí svíčková
 - 200 g Sýr Gouda 45%
 - 8 krajíc Chléb toastový
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 6 ks Žampiony čerstvé
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 šálek Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Křen
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1272 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 101 g
 - Sodík 1009 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 189 mg
 - Draslík 1925.4 mg
 - Vláknina 8163.8 mg
 - Vitamín A 8163.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omyté a odblaněné svíčkové nakrájíme slabší řezy, osolíme je a opepříme. Maso opečeme na oleji spolu s plátky slaniny a plátky žampionů.
 - 
                                2
Nasucho opečené chleby obložíme masem, které potřeme hořčicí, dále obložíme slaninou a žampiony, pokapeme worcesterem, posypeme nastrouhaným křenem a nasekanou petrželkou. Vše přikryjeme plátkem sýru a druhým plátkem chleba. V rozpáleném grilu zapečeme dorůžova.
 - 
                                3
Podáváme s čerstvou zeleninou.