Dušená hovězí svíčková s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 63 mg
 - Draslík 1365.6 mg
 - Vláknina 11431.8 mg
 - Vitamín A 11431.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky a opečeme je na rozehřátém oleji. Maso osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme k masu a krátce podusíme.
 - 
                                3
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu plátků urovnáme do vymaštěné zapékací mísy, navrch rozložíme vrstvu masa a cibule, přikryjeme zbylými bramborami. Osolíme, opepříme a zalijeme pivem. Pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu doměkka. Před podáváním posypeme nasekanými bylinkami.