Hovězí steak s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 121 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 84 mg
 - Draslík 972 mg
 - Vláknina 4698.5 mg
 - Vitamín A 4698.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si připravíme omáčku. Rajčata spaříme v horké vodě a nadrobno nakrájíme. K rajčatům přidáme 1/2 olivového oleje, rajčatovou štávu, najemno nasekanou cibuli, křenovou omáčku, petržel a černý pepř. Promícháme, přiklopíme a necháme 1 hodinu odstát. Předehřejeme gril na střední teplotu. Pepř rozdrtíme v hmoždíři. Maso pokapeme zbylým olejem a posypeme drceným pepřem.
 - 
                                2
Maso vložíme na gril a opékáme 4-5 minut z každé strany. Propečeme dle chuti a podáváme s rajčatovou omáčkou.