Tatarský biftek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1418 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 433.2 mg
 - Draslík 611.6 mg
 - Vláknina 2011 mg
 - Vitamín A 2011 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z čerstvé, šlach a žilek zbavené, opláchnuté a upravené hovězí svíčkové nebo z hovězího zadního masa pomocí nože naškrabeme maso, ze kterého vytvarujeme biftek.
 - 
                                2
Ve vytvarovaném mase vytvoříme důlek, do kterého vložíme mírně osolený čerstvý žloutek.
 - 
                                3
Biftek podáváme na vychlazeném talíři, obložený drobně krájenou cibulí, sterilovanými okurkami, kořením a dalšími přísadami.
 - 
                                4
Při míchání tatarského bifteku slouží k dochucování např. kečup, vorčestr, tabasco, koňak, olej.