Pravá boeuf Stroganoff
Suroviny
- 500 g Hovězí svíčková
 - 100 g Zakysaná smetana
 - 150 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Hořčice dijonská
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 249 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 77.4 mg
 - Draslík 571.1 mg
 - Vláknina 1768.5 mg
 - Vitamín A 1768.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Oloupanou cibuli nasekáme.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme 1/2 másla s olejem a maso na něm zprudka ze všech stran orestujeme. Necháme okapat na cedníku a šťávu zachytíme do kastrolu. Tuk z pánve vylijeme, do pánve dáme vývar a odvaříme. Poté přidáme do kastrolu ke šťávě.
 - 
                                3
Na očištěné pánvi rozpálíme zbytek másla a na něm cca 5 minut osmahneme dozlatova cibuli. Zaprášíme moukou, promícháme, přilijeme šťávu z masa a cca 5 minut necháme provařit. Přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem, hořčicí, citronovou šťávou a octem. Prohřejeme, ale už nevaříme.
 - 
                                4
Rozdělíme na talíře a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. opečené brambory.