Hovězí pečeně se šalotkou
Suroviny
- 300 g Mrkev kořen
 - 8 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 6 g Bazalka
 - 150 g Celer řapíkatý
 - 6 g Šalvěj čerstvá
 - 6 g Tymián čerstvý
 - 6 g Oregano čerstvé
 - 60 g Kroupy malé
 - 6 ks Šalotka
 - 6 stroužek Česnek
 - 1 dl Olej olivový
 - 5 dl Víno červené
 - 4 dl Hovězí vývar základní
 - 1 kg Hovězí svíčková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 132 g
 - Sodík 831 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 70 mg
 - Draslík 1416.7 mg
 - Vláknina 7579.7 mg
 - Vitamín A 7579.7 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi orestujeme na dvou lžících oleje na čtvrtiny nakrájenou šalotku, česnek, řapíkatý celer a mrkev na kostky.
 - 
                                2
Hovězí maso nakrájíme na kostky a nadvakrát na velké pánvi osmahneme na rozpáleném oleji dohněda ze všech stran asi 8 minut. Maso i zeleninu přendáme do pekáče, přilijeme vývar a víno, vsypeme 3 lžíce krup. Osolíme, opepříme a přidáme bouquet garni z bazalky, tymiánu, oregana a šalvěje. Pečeme zakryté při nízké teplotě aspoň 2 a půl hodiny, aby maso zůstalo šťavnaté. V průběhu pečení podléváme, případně dolijeme bujon a maso zamícháme. Před servírováním vyjmeme svazek bylinek.