Steak s béarnskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 869 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 1218 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 532.2 mg
 - Draslík 952.8 mg
 - Vláknina 1614.5 mg
 - Vitamín A 1614.5 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 77.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánev nalijeme 4 polévkové lžíce estragonového octa, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a 1 lžíci nasekaného estragonu. Povaříme, až zůstane asi třetina tekutiny. Necháme zchladnout. Do misky postavené v hrnci s vroucí vodou dáme 2 žloutky, přilijeme ochucený ocet a směs šleháme, až zhoustne a pění.
 - 
                                2
Rozpustíme 100 g másla a postupně je do omáčky přiléváme, stále šleháme, až omáčka zhoustne. Dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                3
Svíčkovou příčně rozpůlíme. Poloviny osolíme, z jedné strany potřeme rozehřátým máslem a opepříme.
 - 
                                4
Porce položíme omaštěnou stranou vzhůru 7 cm pod horký gril a 2 minuty je dohněda grilujeme. Potom je obrátíme, potřeme máslem, opepříme a dohněda grilujeme 2 minuty z druhé strany.
 - 
                                5
Snížíme teplotu a grilujeme ještě 4-5 minut, mezitím jednou obrátíme a stále potíráme máslem. Hotové zakryjeme a necháme 5 minut stát. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s béarnskou omáčkou.