Grilovaný rostbíf s ořechovým dipem
Suroviny
- 800 g Hovězí svíčková
 - 30 g Okurky nakládané
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 8 g Sůl
 - 4 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 40 g Petržel - nať
 - 200 g Rukola
 - 30 g Tymián čerstvý
 - 20 g Kapary
 - 30 ml Olej olivový
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.2 dl Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 1385 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 84 mg
 - Draslík 1097.3 mg
 - Vláknina 7507.5 mg
 - Vitamín A 7507.5 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí rostbíf naklepeme, potřeme olejem, nasolíme, opepříme, posypeme tymiánem a grilujeme 8 minut z každé strany. Potom zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.
 - 
                                2
Do mixéru vložíme ořechy, nakládané okurky, prolisovaný česnek, kapary, petrželovou nať, sůl, pepř a olej a vše rozmixujeme dohladka.
 - 
                                3
Maso vybalíme z alobalu, nakrájíme na slabé plátky a rozložíme na talíře. Ozdobíme listy rukoly a přelijeme ořechovým dipem.