Burrito con carne
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 28 g Cibule
 - 2000 g Hovězí svíčková
 - 40 g Olej olivový
 - 42 g Olej olivový
 - 320 g Rajčata
 - 180 g Rajčata
 - 50 g Sůl
 - 4 g Sůl
 - 12 g Sůl
 - 20 g Pepř černý mletý
 - 120 g Česnek
 - 18 g Česnek
 - 20 g Nové koření celé
 - 4 g Chilli paprička
 - 180 g Chilli paprička
 - 500 g Zakysaná smetana
 - 2 g Pepř černý celý
 - 600 g Salát ledový
 - 120 g Paprika červená
 - 500 g Sýr Čedar
 - 260 g Karotka
 - 24 g Oregano čerstvé
 - 125 g Olej slunečnicový
 - 50 g Koriandr čerstvý
 - 4 g Koriandr čerstvý
 - 4 g Limetková šťáva
 - 300 g Fazole bílé
 - 10 g Kmín mletý
 - 40 ml Pivo tmavé 13% 4,4% obj.
 - 75 ml Limetková šťáva
 - 6 ks Bobkový list
 - 20 ks Tortilla
 - 4 l Voda pitná
 - 3 kg Kuřecí skelety
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1957 kcal
 - Sacharidy 255 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 3302 mg
 - Bílkoviny 95 g
 - Uhlovodany 236 g
 - Cholesterol 162.2 mg
 - Draslík 2314.8 mg
 - Vláknina 69870.2 mg
 - Vitamín A 69870.2 mg
 - Vitamín B6 2.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.8 mg
 - Vitamín E 7.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílé fazole zalijeme studenou vodou, až jsou zcela ponořené a necháme nejméně 5 hodin nabobtnat.
 - 
                                2
Poté připravíme marinádu. V míse smícháme 125 g slunečnicového oleje, 75 ml šťávy z limetek a 40 ml silného černého piva se 120 g nasekaného česneku, 20 g nasekaného čerstvého koriandru, 10 g mletého kmínu, 10 g mletého pepře a 20 g mořské soli.
 - 
                                3
Hovězí svíčkovou, nakrájenou na centimetrové stogramové plátky, lehce hranou dlaně naklepeme a naložíme nejméně na 4 hodiny do marinády.
 - 
                                4
Namočené fazole scedíme a vaříme v kuřecím základu Ambiente doměkka, až začnou praskat. Uvařené fazole přecedíme, rozmačkáme, osolíme, opepříme a ochutíme nasekaným čerstvým koriandrem.
 - 
                                5
Maso dáme prudce grilovat tak, aby uvnitř zůstalo růžové. Plátky masa pak nakrájíme na 1 cm silné proužky.
 - 
                                6
Na suché pánvi ohřejeme tortillové placky o průměru 10 palců tak, aby zústaly vláčné, na nudličky nakrájíme ledový salát a nahrubo nastrouháme sýr čedar.
 - 
                                7
Na tortily naklademe maso, přdáme nakrájený ledový salát, strouhaný čedar, rozmačkané bílé fazole, tomatovou salsu Ambiente a zabalíme podobně jako palačinku. Když jsou všechny tortilly naplněné, v půli je napříč přeřízneme a rozdělíme na talíře.
 - 
                                8
Servírujeme s čerstvým ledovým salátem, zakysanou smetanou a chilli salsou Ambiente.
 - 
                                10
Kuřecí základ Ambiente [47000]:
 - 
                                11
Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.
 - 
                                12
Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.
 - 
                                13
Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.
 - 
                                14
Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.
 - 
                                15
Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.
 - 
                                17
Tomatová salsa Ambiente [46991]:
 - 
                                18
Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, ihned je ledovou vodou zchladíme, křížem nařízneme u stopky, oloupeme je a nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Jadýrka dáme stranou.
 - 
                                19
Oloupanou cibuli a chilli papričky nakrájíme nadrobno.
 - 
                                20
Smícháme rajčata, cibuli, chilli papričky, celé lístky koriandru, osolíme, zakapeme limetkovou šťávou a přes velmi jemný cedník vymačkáme šťávu z rajčatových jadýrek. Vše zamícháme a omáčka je hotová.
 - 
                                22
Salsa chilli Ambiente [46976]:
 - 
                                23
Čerstvé červené papriky zbavíme semínek a spolu s rajčaty je nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Oloupaný česnek a chilli papričky jalapeños nakrájíme nadrobno. Osolíme a zalijeme olivovým olejem. Čerstvé oregano nasekáme najemno, přidáme do směsi a vše promícháme.