Plátky svíčkové na rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 954 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 67.2 mg
 - Draslík 565.1 mg
 - Vláknina 282 mg
 - Vitamín A 282 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nařežeme na tenké plátky a podáváme na rozpálené pánvi z litiny nebo varné keramiky s olivovým olejem tak, že se opeče až během cesty na stůl. Je-li pánev dobře rozpálená, maso se správně upeče a uvnitř zůstane šťavnaté a růžové.
 - 
                                2
Rozmarýn nasekáme nadrobno a čerstvý zelený pepř rozdrtíme v hmoždíři.
 - 
                                3
Hovězí svíčkovou pokrájíme na plátky silné půl cm, které rozložíme na pracovní desku vedle sebe. Plátky okořeníme nahrubo rozdrceným zeleným pepřem a rozmělněným čerstvým rozmarýnem.
 - 
                                4
Silnou litinovou, popřípadě keramickou pánev dobře rozpálíme, dno zalijeme dobrým olivovým olejem a na něj rovnoměrně rozložíme okořeněné plátky svíčkové.
 - 
                                5
Maso ihned na pánvi servírujeme osolené hrubou mořskou solí. Vhodnou přílohou jsou ogrilované plátky bagety.