Plzeňská masová jehla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 478 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 126.1 mg
 - Draslík 767.6 mg
 - Vláknina 2494.8 mg
 - Vitamín A 2494.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Kapii omyjeme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme ji nadrobno.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na menší plátky, klobásu na kolečka.
 - 
                                3
Hovězí svíčkovou i vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na kousky, které opepříme a osolíme.
 - 
                                4
Na grilovací jehlu střídavě napichujeme kousky hovězího a vepřového masa, slaniny a kolečka klobásy. Masové špízy pak ze všech stran prudce osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji, potom přilijeme pivo a vodu a zvolna je dopečeme doměkka. Během pečení špízy obracíme.
 - 
                                5
Měkké masové jehly vyjmeme, v šťávě podusíme nakrájenou cibuli a kapii, přimícháme prolisovaný česnek a ještě krátce prohřejeme.
 - 
                                6
Masové jehly na servírovacích talířích polijeme šťávou a podáváme.