Dušené medailonky ze svíčkové
Suroviny
- 700 g Hovězí svíčková
 - 80 g Okurky nakládané
 - 100 g Žampiony - sterilované
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 3 ks Šalotka
 - 2 špetka Chilli koření mleté
 - 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
 - 2 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 852 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 104.5 mg
 - Draslík 1084.5 mg
 - Vláknina 1999.6 mg
 - Vitamín A 1999.6 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sladkokyselé nakládané okurky pokrájíme na drobné kostičky a dáme do misky. Drobné nakladáné žampiony scedíme a přidáme k okurkám. Směs promícháme a dáme do chladničky.
 - 
                                2
Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme přes vlákno na medailonky. Plátky by měli být silné asi 7 mm. Očistíme a na drobno pokrájíme šalotky.
 - 
                                3
V hlubší pánvi si rozpálíme olej s máslem a maso restujeme po 1 minutě z každé strany dozlatova. Osolíme ho, posypeme pepřem a vyjmeme ho. Na omastek dáme šalotku a osmažíme ji dorůžova. Maso vrátíme do pánve, promícháme, ochutíme sladkou paprikou a chilli. Přilijeme 2 dl vody a pod poklicí dusíme 15-20 minut. Když je voda z poloviny vyvařená, přimícháme smetanu a dusíme ještě 5 minut.
 - 
                                4
Na talíře poklademe porce masa, přelijeme smetanovou šťávou, doprostřed každé porce dáme 1-2 lžíce okurek se žampióny a servírujeme.