Tatarská basturma
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 272 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 52.5 mg
 - Draslík 773.9 mg
 - Vláknina 6886.3 mg
 - Vitamín A 6886.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájíme na dílky po 40-50 g a drobně nakrájíme 1 cibuli.
 - 
                                2
Kostky masa s cibulí vložíme do porcelánové mísy, osolíme, opepříme, zalijeme vinným octem, promícháme a zakryté postavíme na 3 hodiny do chladničky, aby se maso rozleželo.
 - 
                                3
Potom připravené kousky masa napícháme na rožeň a na grilu opékáme 8-10 minut.
 - 
                                4
Upečenou basturmu přendáme na nahřáté talíře, podle chuti přisolíme, připepříme a obložíme čtvrtkami rajčat a plátky cibule a citronu.
 - 
                                5
Podáváme s pečivem nebo černým chlebem.