Ruská selská hovězí pečeně
Suroviny
- 200 g Houby čerstvé
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 600 g Hovězí svíčková
 - 600 g Brambory
 - 200 g Cibule
 - 500 ml Voda pitná
 - 200 ml Zakysaná smetana
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.94 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 545 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 113 mg
 - Draslík 1562.6 mg
 - Vláknina 12573.2 mg
 - Vitamín A 12573.2 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve uvaříme čerstvé houby, vývar slijeme a odložíme. Houby pak nakrájíme na plátky a opečeme na másle.
 - 
                                2
Potom připravíme omáčku. Na pánvi ze 40 g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji houbovým vývarem, přidáme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a 30 minut necháme bublat na kraji plotny. Do hotové omáčky přidáme nasekaný kopr, podle chuti ji osolíme a přikyselíme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Odleželou hovězí svíčkovou nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a také je na oleji opečeme, stejně tak dozlatova opečeme cibuli nakrájenou na kolečka. Je třeba, abychom všechny komponenty opékali samostatně.
 - 
                                4
Poté rozdělíme opečené maso, brambory, cibuli a houby do zapékacích misek, zalijeme omáčkou, dobře zakryjeme poklicí a v mírně zahřáté troubě zapékáme asi hodinu.
 - 
                                5
Hotový pokrm servírujeme v zapékacích miskách, posypaný sekanou zelenou petrželkou.