Mletý tataráček
Suroviny
- 250 g Hovězí svíčková
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 0.5 kávová lžička Olej olivový extra panenský
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Šalotka
 - 1 ks Cibule červená
 - 4 ks okurky sterilizované
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 4 plátek Veka tuková
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 - 1 polévková lžíce Omáčka Worcestr
 - 2 polévková lžíce kečup jemný Hellmann´s
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 874 mg
 - Bílkoviny 72 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 475.2 mg
 - Draslík 1495.6 mg
 - Vláknina 5809 mg
 - Vitamín A 5809 mg
 - Vitamín B6 2.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou a osušenou hovězí pravou svíčkovou pomeleme 2x na masovém strojku. Očistíme malou cibuli a pokrájíme ji velmi drobně.
 - 
                                2
Pomleté maso v míse smícháme s 1 čerstvým žloutkem, solí, čerstvě pomletým kořením, pokrájenou cibuli, 1 lžičku hořčice, 2 lžícemi kečupu, 1/2 lžičky olivového oleje a 1 lžíci worcestrové omáčky.
 - 
                                3
Z omyté snítky petrželky kudrnky setřepeme vodu a petrželku drobně pokrájíme a odložíme do misky. Očištěnou červenou malou cibuli nakrájíme na velmi tenké plátky.
 - 
                                4
V toustovači opečeme dozlatova 4 krajíčky bílé veky. Na teplé krajíčky naneseme silnější vrstvy tataráčku, ozdobíme je červenou cibulkou, petrželkou, velmi malou sladkokyselou okurčičkou a podáváme.